Keynote speakers

Portrett av Daniel ForsmanDaniel Forsman har vært stadsbibliotekarie i Stockholm siden sommeren 2018. Dette er Sveriges største bibliotekorganisasjon med aktivitet på rundt femti steder, inkludert oppdragsvirksomhet innen fengselsomsorg, sykehus og eldreomsorg.

Før Daniel kom til Stockholm var han biblioteksjef ved Chalmers tekniska högskola og prefekt for institusjonen Vetenskapens kommunikation och lärande.

Han har hele tiden jobbet med å introdusere nye arbeidsmetoder og tjenester basert på endrede kommunikasjonsvaner, brukernes motivasjoner og behov. Dette har påvirket både det fysiske rommet og det digitale bibliotekstilbudet.

Portrett av Anita Schjøll Brede

Anita Schjøll Brede er CEO og medgründer av Iris.ai – verdens første AI forsker – og ifølge Fast Company, et av de 10 mest innovative selskapene innen AI i 2017. Iris.ai leverer smarte verktøy som vil forme fremtidens forskning. Anita er også Faculty i kunstig intelligens ved Singularity University og styremedlem i Katapult-gruppen, samt i Norwegian Artificial Intelligence Research Consortiums startup-nettverk (NORA.startup). Forbes erklærte henne blant verdens 50 beste kvinner innen teknologi i 2018.

Hun er en såkalt seriegründer, og karrieren inkluderer oppstarts- og innovasjonsprosjekter i 10 ulike bransjer, inkludert utvikling av et e-læringsverktøy i Silicon Valley, babyteateroppsetninger, redusering av energiforbruk i prosessindustrien gjennom varmevekslernettverksoptimalisering, å få 30 (hovedsakelig mannlige, middelaldrende) ingeniører til å danse til ABBA foran kollegaene sine, legge til rette for solcellebusiness i Kenya, å organisere gründerkonferanser og prøve å endre rekrutteringsindustrien. Hun har også studert ved 6 universiteter. Og hun har bygget en racerbil.